Fibroblast

Non Invasiv ögonlockslyft utan kirurgi

En ny kosmetisk Non invasiv behandling med plasmaljus för huduppstramning har utvecklas av Purebeau i Tyskland. Behandlingen som kallas Fibroblast görs främst på ögonområdet och metoden arbetar bara i Epidermis till skillnad från tidigare metoder. Just denna metod är förbehållen hudterapeuter att arbeta med.

Plasmaljus

Plasma är enligt fysiken ett aggregationstillstånd av materia. Om en gas värms tillräckligt mycket separeras elektronerna från atomkärnorna och ett plasma bildas. Ett plasma kan därför sägas vara en gas av laddade partiklar. Plasma är det vanligaste tillståndet hos den synliga materian i universum. På jorden förekommer plasman naturligt i blixtar och eldslågor samt i tekniska apparater som lysrör och plasmaskärmar. Plasma upptäcktes först 1879 av William Crookes och han kallade det för lysande materia.

Behandling med Plasma

Detta är en helt ny behandling för huduppstraming eller ”Skin tightening” med plasmaimpulser. Metoden använder sig av en elektrod som inte ska beröra huden. Elektroden producerar en mycket liten så kallad ”Plasma Flash” som hoppar från elektrodens spets till huden och låter huden avdunsta på ytan. Dessa mikromillimetersmå avdunstningar/punkter gör huden tightare i området. Impulserna stimuleras alltså  fibroblasterne, som producerra mer kollegan, behandlingen påverkar endast huden där det finns fukt. Om det inte finns någon fukt i huden så fungerar inte behandlingen. Man arbetar här endast i Stratum Corneum.

Behandlingen utförs mycket nogrannt med kontroll av kontraindikationer, analys av huden, kundinformation och samtycke, efterbehandlingsråd m.m. Innan behadling så bedövas också huden.

Effekter på huden

Det utvecklas ingen form av ström eller värme på huden. Själva elektroden blir inte heller varm. Efter behandlingen bildas bruna torra prickar på huden som är intorkad hud. Dessa kommer att försvinna efter ca 5 dagar. Sår och ärr kommer inte att bildas eftersom hudens barriär ej bryts och för att man endast arbetar i Stratum Corneum. Går man inte igenom hudens barriär så bildas inga skorpor. Sårskorpor består normalt av proteiner från djupare hudlager; bindväv, fett osv. Behandlingen gör att att de döda hudcellerna som är på väg att lossna försvinner fortare och efterlämnar ett fins nytt hudlager. Det uppstår inte heller någon pigmentering.

Resultat: hudområdet skärps markant.

Efterbehandling 3-5 dagar efter behandlingen vill en svullnad fårekomma. efter 5-7 dagar har den torra hudfläck av läkningsprocessen försvunnit. Lätt rodnad vill vare synligt efter 3-8 veckor, vid normal helande. OBS: Heling kan vara individuellt upp till 6-12 mdr.-eftersom det beror på hur hudens läkning är. (Detta är dock också helt normalt.)

Vad mer kan man behandla med PUREBEAU Fibroblast?

 • Ögonlock
 • Under Ögat
 • Överläppen
 • Halsen
 • Dekolletage
 • Hamsterpåsarna ( kinden och munnen)
 • Pannan

Med Fibroblast metoden kan vi åtstrama och jämna ut huden utan användning av filler, botox eller kirurgi.

Fakta i korthet.

 • Behandlingstid 1-2 timmar inklusive samråd
 • Hållbarhet upp till 2 år.
 • Smärta? Måttlig till låg vid bästa förberedning av huden och snabb, noggrann behandling.
 • Risker? Inga kända vid korrekt eftervård.

 

Kundinformation

PUREBEAU Fibroblast producerar en liten så kallad plasma blixt. Denna blixt går från spetsen till huden och låter den avdunsta ytligt i en liten mikromillimeter stor punkt. Denna ytliga punkt minimerar huden omedelbart. Ytterligare punkter placeras och genererar en minskning av området.
Resultat: hudområdet skärps markant.

Hur fungerar behandlingen?

Behandlingen börjar med aplicering av en bedövningskräm på området som ska behandlas. PUREBEAU Fibroblast handstycket används får att skapa små flackar i ett visst mönster får att utlösa en åtstramnings reaktion.

Behandlingen resulterar i bildning av små, torra fläckar. Skorpor kräver 5-7 dagar att falla av och bör täckas med smink.

Ingen blödning förväntas. Blepharoplasty behandling (ögonlock åtstramning) ger svullnad med olika symptom 3-5 dagar.

Antal sessioner.

Får att uppnå ett optimalt resultat, är flera sessioner oftast nödvändiga. Lättare behandlingsintensitet kan kräva fler sessioner. Antalet sessioner beror även på svårighetsgraden av det området som ska behandlas, liksom ålder. Normalt är två till fyra sessioner tillräckliga, med 6 veckors mellanrum.

Förberedelser.

Vi behöver veta om du ta några mediciner eller har nyligen behandlats med antibiotika, blodförtunnande medicin, aknemedicin, osv.) och om du nyligen har opererats eller har utförd en annan estetisk behandling. Om du ofta lider av herpes eller infektioner. Vid färska sår i ansiktet kan ingen plasmaterapi utföras. En hälsosam livsstil stödjer naturligt läkningsprocessen.

Vad ska du tänka på efter behandlingen?

Direkt efter behandlingen, beroende på terapi, har man små torra fläckar som täcks med en speciell kräm efter desinficering.

ALDRIG klia eller riva! Det är viktigt att dessa skorpor inte tas bort (annars kan ärr bildas). Två gånger dagligen, morgon och kväll, rengör noggrant området och sen desinficera med en rekommenderad spray och sen försiktigt badda med en ren, luddfri trasa. Applicera sedan specialkräm.

Efter skorporna har trillat av (5 till 8 dagar), framträder ny, rosa hud. Denna måste skyddas från direkt solljus med hög solskyddsfaktor SPF50 under minst 3 upp till 6 månader. Simning och bastu är tillåten när alla skorpor har trillat av och huden är helt läkt. Efterbehandlingen är väldig viktig och måste följas.

Eftersom rökare har ett långsamare blodflöde, tar läkningsproccesen längre tid. Observera när skorpor fårsvinner, kan rodnad finnas kvar runt området i de följande veckorna till månader. Det tar vanligtvis 8-10 veckor (sällan längre) tills huden har uppnått sin normala färg igen.

Biverkningar?

Sammantaget är Fibroblast en låg komplikations och vävnadsförstärkande behandling. Efter rodnad och skorpbildning, framkommer ny hud. Utslag kan förekomma efter några veckor men är sällsynta. Det är viktigt att under de här månaderna att undvika solen samt solariebruk och använda solskydd.
Sällan har det rapporterats om överkänslighet eller allergiska reaktioner mot lokalbedövning, läkningsproblem, hudinfektioner, ärrbildning, lätt svullnad, rodnad, stickningar, förekomst av herpes simplex (blödning) och hud depigmentering (blekning). Om en av dessa oönskade biverkningar inträffar, kan det vanligtvis korrigeras under efterbehandling.

Vänligen meddela oss så snart som tecken på en infektion såsom överdriven rodnad, var, blåsor eller tjock, gul skorpbildning eller någon annan oönskad eller oväntad biverkning som uppträder under efterbehandlingen.

Fibroblast i korthet

 • Behandlingstid 1-2 timmar
  inklusive samråd
 • Hållbarhet upp till 2 år.
 • Smärta? Måttlig till låg vid bästa förberedning av huden och snabb, noggrann behandling.
 • Risker? Inga kända vid korrekt eftervård.